צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כנאפה

– מתכון של אינס שילת –

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

חומרים למחבת בקוטר 26:

  • 350 גרם אטריות קדאיף טריות, או קפואות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה קלאסית 5%
  • 150 גרם גבינת עיזים למריחה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית מי ורדים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

להגשה:

100 גרם פיסטוק/ שקדים קצוצים

הכנה:

  1. בקערה מערבבים את הגבינות ואבקת הסוכר ומניחים בצד
  2. מבשלים בסיר קטן את כוס המים, תמצית מי הורדים והסוכר כ-15 דקות על להבה נמוכה.
  3. מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ושופכים מעל את החמאה המומסת.
  4. מערבבים עם כפות הידיים כך שכל אטריות הקדאיף יספגו את החמאה.
  5. מניחים חצי מכמות האטריות על מחבת חמה ומורחים את תערובת הגבינות
  6. מניחים מעל הגבינה את החצי השני של אטריות הקדאיף ומשאירים על המחבת כ- 5 דקות.
  7. הופכים בזהירות לצד השני לכ- 5 דקות נוספות, עד שהאטריות הינן בצבע זהוב.
  8. שופכים מעל את הסירופ
  9. מפזרים שקדים,או פיסטוקים קצוצים מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

24

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

18

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0