צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טורטליני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

– מתכון של שף איתי בידרמן, קפה איטליה –

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

חומרים ל-4 מנות:

לבצק פסטה ירוק:
630 גרם (½4 כוסות) קמח (מומלץ קמח איטלקי לפסטה)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
8 חלמונים
70 גרם תרד קפוא וסחוט היטב
4-2 ביצים

למלית:
40 גרם חמאה לטיגון
4 שיני שום כתושות
350 גרם תרד טרי
120 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
1/2 גביע (125 גרם) גבינת ריקוטה קלאסית 5%
1/3 מיכל (70 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 חלמון
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור

לרוטב:
50 גרם חמאה
5 עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור
1 גביע (250 מ“ל) שמנת מתוקה
50 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מכינים בצק פסטה: שמים את כל החומרים למעט הביצים השלמות בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולשים במהירות איטית עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים ביצים בהדרגה ולשים עד שמתהווה בצק (הוספת הביצים נעשית לפי הצורך עד שמתקבל בצק אחיד). ממשיכים ללוש עוד דקה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש.
  2. מכינים את המלית: מחממים חמאה במחבת להשחמה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים תרד ומאדים 4-3 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מסננים ומצננים. קוצצים דק וסוחטים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. ממלאים ומעצבים את הטורטלוני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק ככל האפשר וחותכים לריבועים בגודל 9-8 ס“מ. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מלית (אפשר להשתמש בשקית זילוף). מרטיבים במעט את שולי הבצק, מקפלים לשניים באלכסון ליצירת משולש (מצמידים שתי פינות נגדיות של הריבוע) ומהדקים היטב.
  4. מכינים את הרוטב ומבשלים את הטורטליני: ממיסים במחבת חמאה עם בזיליקום, מלח ופלפל. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
  5. בינתיים מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח גס. מבשלים את הטורטלוני כ-5-4 דקות עד שהם צפים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מוסיפים פקורינו ומעבירים לצלחת הגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

18

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0