צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט סלק וקממבר

– מתכון של שי לי ליפא  –

כמה דקות עבודה והמון רושם וטעם. גבינת קממבר במעטה פחם החדשה של “גד” נמסה מעט מחום הסלקים וממזגת את הטעמים. את הסלקים הקטנים אפשר למצוא בשוקי האיכרים ברחבי הארץ.

חומרים ל-8 מנות :

8 סלקים קטנים (רצוי עם הגבעולים)
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
100 גרם עלי רוקט
100 גרם מיקרו עלי סלק
2 קופסאות (250 גרם) קממבר בקר 25% חתוכה לפרוסות בעובי 3-4 מ”מ

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כפית גדושה דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1.  מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקרצפים את הסלקים היטב וחוצים לאורכם (משאירים את הגבעולים). מניחים בתבנית כשצדם החתוך כלפי מעלה. יוצקים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל.
  3. אופים 50-40 דקות עד שהסלקים רכים.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מסדרים עלי רוקט ועלי סלק בצלחת הגשה, מניחים מעל את הסלקים הצלויים החמים ומסדרים מעליהם את פרוסות הקממבר. יוצקים רוטב ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24