צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

צזיקי צנוניות ודג נא

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לציזקי
1 חבילה גבינה במרקם שמנת ניו יורק 5%
מיץ לימון מ-2 לימונים
10 גרם צנונית מגוררת
1 כף שמיר קצוץ
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס

לסלסת עגבניות
4 עגבניות מגוררות
½ שן שום כתושה
מלח ים
2 כפות שמן זית

לסשימי
400 גרן פילה דג נקי פרוס דק
4 כפות שמן זית
½ כף מיץ לימון
מלח ים

להגשה
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק, עלים מ־4 ענפי שמיר, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת

אופן הכנה:

מכינים את הצזיקי: מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומתקנים תיבול.
מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
מכינים את הסשימי: מערבבים את מרכיבי הסשימי.
מרכיבים את המנה: מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בצזיקי ומסדרים מעל את הסשימי.
מקשטים בפלפל, עלי שמיר וסלסת עגבניות.
מזלפים שמן זית בנדיבות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

24

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס ישמחו את כל האורחים גם את הקטנטנים.

18

סביצ’ה אינטיאס עם צזיקי

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

18

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

14