צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

חומרים ל-24 סיגרים:

3 דפי פילו מופשרים
50 גרם חמאה מומסת

למלית:
50 גרם חמאה
3 בצלים לבנים פרוסים
1/2 ק”ג עלי מנגולד קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס (120 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 קובייה גבינת פטה כבשים 20%
2 כפות צנוברים קלויים

הכנה:

  1. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים שום ומנגולד ומערבבים עד שהמנגולד מאבד מנפחו. מטגנים עוד 5 דקות לריכוך.
  2. מוסיפים יוגורט ומערבבים. מבשלים יחד 5 דקות, מתבלים ומסירים מהכיריים.
  3. מצננים, מוסיפים פטה וצנוברים ומערבבים.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. ממלאים, מעצבים, אופים ומגישים: חותכים דפי פילו למלבנים בגודל 15×20 ס”מ. מניחים מלית לרוחב כל ריבוע ומגלגלים לסיגרים מהודקים. מסדרים בתבנית.
  6. אופים 7-5 דקות להזהבה.
  7. מגישים עם יוגורט מתובל בפפריקה מעושנת.

אולי תרצו להכין גם