צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

תערובת ים תיכונית עסיסית של קוסקוס, גבינות, זיתים ועשבים מחמיאה במיוחד לטעם העגבניות. פרוסות מוצרלה פרסקה שמכסות את המלית ונמסות מעט בזמן האפייה מעשירות את הטעם ומשדרגות את המראה.

 

14-12 עגבניות בינוניות-קטנות (רצוי מזן מגי):

למלית:
3 כפות קוסקוס בינוני מהיר הכנה
50 גרם פטה עיזים מעודנת 16% מפוררת דק
50 גרם קאשקבלו 26%
10 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
1 כף פירורי לחם לא מתובלים
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס, 1 כפית אורגנו

לכיסוי העגבניות:
6 כפות שמן זית
2 כדורים מוצרלה פרסקה 18% פרוסים ל-14-12 פרוסות
14-12 עלי בזיליקום גדולים ויפים

  • מניחים קוסקוס בקערה בינונית. יוצקים 3 כפות מים רותחים, מערבבים וממתינים 5 דקות. מאווררים-מפרידים לפירורים דקים בעזרת מזגל.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
  • מסירים כיפות מהעגבניות ושומרים בצד. בעזרת כפית וסכין קטנה מוציאים את תוכן העגבניות לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים, ללא הנוזלים והגרעינים, לקערה עם הקוסקוס. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים קלות.
  • ממלאים את העגבניות במלית ומסדרים בתבנית. מזלפים כפית שמן זית על המלית של כל עגבנייה, מניחים מעל פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום. מכסים בכיפות ששמרנו. מזלפים עוד 2 כפות שמן זית על הממולאים.
  • אופים כ-40 דקות עד שהעגבניות מזהיבות. מגישים חם.

*אפשר להכין את הממולאים יומיים מראש ולשמור בקירור. סמוך להגשה מחממים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

תבשיל קטניות הורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, נעים לאכול אותו גם באמצע הקיץ.

18

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

14

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

14

בואיקוס

תנו להם לחמנייה, הם ישמחו בחלקם, תנו להם בואיקוס הם גם ישוויצו לכולם: לחמניות גבינה בלקניות, בתוספת ממרח פסטו וממרח עגבניות מיובשות שמעניקים צבע, טעם

14

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

14

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

8

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

8

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

8