צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פרפה יוגורט וקולי מנגו

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל. המנגו מוסיף טעם משובח וצבע יפה.

חומרים ל-8 מנות (בכלים בנפח 180 מ”ל):

לקולי מנגו:
3 יח’ מנגו בשלות קלופות וחתוכות גס
1/2 כוס (120 מ”ל) סירופ סוכר (מרתיחים סוכר ומים ביחס 1:1)

לפרפה:
4 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1 כפית מחית וניל או מעט תמצית וניל איכותית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

הכנה:

  1. מכינים קולי מנגו: מרסקים מנגו עם סירופ סוכר במעבד מזון למחית אחידה ושומרים במקרר עד השימוש.
  2. מכינים פרפה מנגו: מקציפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר 4-3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה יוגורט ותמצית וניל.
  3. מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים.
  4. יוצקים את הפרפה לכלים אישיים, מוסיפים כף קולי מנגו ומערבבים בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שיש. מקפיאים 6 שעות לפחות.
  5. מגישים: מחלצים את הפרפה לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף קולי מנגו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0