אור שפיץ מכינה עוגת גבינה

מרכיבים:

לבסיס:

2 חבילות פתיבר
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום

לבלילת גבינה:

300 גרם מסקרפונה
300 גרם גבינת ניו יורק 30%
150 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
מחית וניל/מקל וניל
פירות לקישוט + פרחי מאכל
100 גרם זפירו ליצירת קישוטי עוגה

מרכיבים לציפוי העוגה:

200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק הפריך:

1. טוחנים פתיבר חמאה וסוכר יחד.
2. מהדקים לתחתית הרינג.
3. במדיה ונשארות שאריות מאחסנים בשקית זיפר.
4. קורצים ועוטפים בשאריות הבצק בכדי שלא ייזל לצדדים.

מכינים את בלילת הגבינה:

5. מקציפים יחד את כל הגבינות, סוכר וביצים.
6. מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה עד לקבלת גנאש חלק.
7. מאחדים בין המסות, מומלץ לסנן.
8. שופכים אל הרינג על בסיס הפתיבר ואופים על טמפרטורה של 125 מעלות ל- 90 דקות.
9. הצדדים חייבים להיות יציבים והאמצע נע.
10. מעבירים למקרר לשעה.

מכינים את השמנת החמוצה:

11. לאחר שעה מערבבים יחד שמנת חמוצה ואבקת אפיה מצפים את העוגה ומכניסים בחזרה לתנור ל 5 דקות.
12. נותנים לעוגה לנוח 24 שעות במקרר ומגישים.

ובסוף מכינים את קישוטי השוקולד:

13. מחממים זפירו לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות.
14. מעבירים לשקית זילוף.
15. על נייר אפיה יוצקים מטבעות שוקולד, מדביקים עליהם פרחים ומקפיאים.
16. לאחר שהם מוכנים מקשטים עם המטבעות האלו את העוגה .

אולי תרצו להכין גם