צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

ירוקים מוקפצים עם מנצ’גו

– מתכון של דן יושע, ברנז’ה –

שילוב מקסים בין הגבינה הספרדית הפיקנטית לירוקים רעננים. מנה שתעבוד מצוין כעיקרית צמחונית או כתוספת לדג

החומרים ל־ 4 מנות:

100 גרם חמאה
2 ראשי ברוקולי מפורקים לתפרחות (ללא הגזע)
10 יחידות שעועית ירוקה (לקטום את הקצוות)
5 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הלבן)
½ חבילת תרד נקי ללא גבעולים
מיץ מלימון אחד
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כוס יין לבן
200 גרם גבינת מנצ’גו 34% מגוררת גס + 50 גרם להגשה (לא חובה)

הכנה:

  1. מחממים במחבת חצי מכמות החמאה, מוסיפים ברוקולי, שעועית, בצל ותרד ומערבבים. מוסיפים לימון, מלח, סוכר ויין ומבשלים 2-3 דקות עד שהנוזלים מסמיכים ומצטמצמים מעט.
  2. מוסיפים את החמאה שנותרה ו־ 200 גרם מנצ’גו ומבשלים עד להמסת החמאה ולהטמעתה ברוטב. מסירים מהאש. אפשר לגרר עוד מנצ’גו לפני ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פלפלים ממולאים של אייל שני

מייצג פלפלים אדום, מרהיב ובוהק בטעמי גבינות של קוואטרו פורמאג’י

8

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

8

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

8

סלט בולגרית, ענבים, זעתר ופיצוחים

המתיקות של הענבים, המליחות של הגבינה, הפריכות של האגוזים ועוקצנות רעננה של עלי אורגנו

8

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

8

סלט ארוגולה, ענבים ופקורינו

שילוב מקסים של ארוגולה חרפרפה, ענבים מתוקים, גבינה ארומטית ואגוזים פריכים.

8

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

0