צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

– מתכון של סבינה ולדמן –

כדורי שוקולד אתם מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית – הכדורים עשויים מעוגת לימון מעורבבת עם שוקולד לבן מומס ומצופה שבבי קוקוס. אם יש לכם עוגה בחושה מאתמול, השתמשו בה (זאת יכולה להיות גם עוגת וניל או עוגת בננות); אם לא, אמצו את המתכון הזה לעוגת לימון טעימה. הכמויות המפורטות כאן יספיקו לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק – להכנת הכדורים תזדקקו רק לעוגה אחת. את השנייה קחו לפיקניק כמו שהיא.

חומרים ל-15 כדורים:

לעוגת לימון בחושה:
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
350 גרם (1/2 2 כוסות, 1 שקית) קמח תופח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפ’ החדר
400 מ”ל (2/3 1 כוסות) יוגורט עיזים 2.8%
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

 

לכדורים:
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
250 גרם (1 חבילה) גבינת מסקרפונה 40%
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

לציפוי:
קוקוס טחון

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
  2. אופים עוגות לימון יום מראש: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט, קליפה ומיץ לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
  3. מפסיקים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומקפלים עד שהקמח נטמע. יוצקים לתבניות.
  4. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד 4 ימים בטמפ’ החדר.
  5. מפוררים עוגה אחת לפירורים לתוך קערה גדולה. מוסיפים חלב, מערבבים ומשרים כ-15 דקות עד שהעוגה סופגת את הנוזלים.
  6. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל (זהירות, שלא יישרף!). מוסיפים לקערה עם העוגה את השוקולד המומס, מסקרפונה וקליפת לימון ולשים בידיים לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות.
  7. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגלגלים בשבבי קוקוס. מקררים 30 דקות לפחות לפני ההגשה.
  8. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עם שטרויזל שקדים

מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק מוסיפה לעוגה עומק טעמים

14

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

8

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

8

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

8

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

8

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

8

שכבות וניל שוקולד

שכבות של אושר בכוס אחת מושלמת! קינוח קרם מסקרפונה של שכבות וניל וש

8

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8