צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
לחמניות ממולאות בגבינה
– מתכון של רות אוליבר –
במקום לטרוח בהכנת סנדוויצ’ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות, פשוט אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות נימוחות וטעימות להפליא, שאפשר לקחת בקלות לבית הספר.
חומרים ל-30 לחמניות:
לבצק:
500 גרם קמח לחם
25 גרם שמרית (שמרים טריים)
75 מ”ל שמן קנולה
75 גרם סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
220 מ”ל מים
למילוי:
50 גרם עגבניות לחות קצוצות
50 גרם זיתים קצוצים
גביע (250 גרם) פטה כבשים 20%. מגוררת בפומפיה עבה
1/2 שקית (100 גרם) קאשקבל 26%. מגורר בפומפיה דקה
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
2 כפות שומשום
הכנה:
- מכינים בצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה מניחים את חומרי הבצק (הקמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר, ביצה ומים) ולשים כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח הבצק.
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים עגבניות לחות, זיתים, גבינת פטה וקאשקבלו.
- מרכיבים, מתפיחים ואופים: מחלצים את הבצק מן הקערה ומחלקים אותו לכדורים במשקל 60 גרם האחד. משטחים קלות, מניחים במרכז כל כדור כף גדושה מהמלית וסוגרים סביב (כמו קובה).
- מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה”תפר” פונה כלפי מטה. באותה שיטה מכינים את יתר הלחמניות.
- מתפיחים כ־15 דקות, מחממים תנור ל־190 מעלות, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים במשך 25 דקות, או עד שהן מזהיבות ואפויות.
אולי תרצו להכין גם
הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: הן ממולאות דווקא במלית גבינות מלוחה
18
תוספת יוגורט לבצק משביחה את המרקם והטעם. זרעי האניס מוסיפים קראנצ’יות וניחוח נעים.
18
קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת
מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!
14
תנו להם לחמנייה, הם ישמחו בחלקם, תנו להם בואיקוס הם גם ישוויצו לכולם: לחמניות גבינה בלקניות, בתוספת ממרח פסטו וממרח עגבניות מיובשות שמעניקים צבע, טעם
14
נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד
8
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.
0
Comments are closed.