צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רוצים להכין את המתכון? כל הגבינות מחכות לכם ממש כאן:

מאפה כרובית וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

מצרכים:
תבנית בגודל 25×35 ס”מ
1 כף מלח
1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים בגודל 3-2 ס”מ
לבשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח רגיל
1 כוס (240 מ”ל) חלב
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
100 גרם גאודה בקר 30% מגוררת
1 כפית חרדל דיז’ון חלק
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
50 גרם גאודה בקר 30% מגוררת
3 כפות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות עירית קצוצה דק

אופן הכנה:

  1. ‏חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים.
  2. ‏ מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
  3. ‏מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות.
  4. ‏מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה.
  5. ‏מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. ‏מוסיפים 1/3 כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
  7. ‏ מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב.
  8. ‏ יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה.
  9. ‏ אופים 10-8 דקות עד להזהבה.