מיקי שמו וירדן הראלה מכינים עוגת מאצ’ה ושוקלד

מרכיבים:

ל– 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס״מ

פאם חמאה

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר קנים כהה

4 ביצים

490 גרם (½3 כוסות) קמח

1 שקית אבקת אפייה

120 מ”ל ( ½ כוס) חלב

300  גרם יוגורט עיזים

1  כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת תפוז אחד

100 גרם מטבעות שוקולד מריר

10 גרם מאצ’ה

25 גרם קקאו

2  כפות חלב

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.
  4. מערבבים קמח, אבקת אפייה בקערה נפרדת.
  5. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב, יוגורט, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. חותכים את השוקולד לחתיכות גסות ומוסיפים לתערובת
  8. מחלקים את התערובת ל 3/2 ו 3/1.
  9. בחלק של ה 3/2 מוסיפים 20 גרם מאצ’ה ומערבבים עד לאחידות,
  10. בחלק של ה -3/1 הנותר מוסיפים את השוקולד המריר המומס.
  11. מתיזים את התבניות בתרסיס שמן בטעם חמאה, יוצקים   2/3 מהתערובת לתבנית.
  12. יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכסים ביתרת התערובת. מערבבים באמצעות סכין ליצירת מראה שיש.
  13. מתיזים על העוגה מעט תרסיס שמן בטעם חמאה לפני הכנסתה לתנור
  14. אופים כ-שעה עד כשעה ורבע בתבנית עגולה או כשעה בתבניות אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  15. שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

גיוונים: 

*אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים באותה כמות.

*אפשר להחליף את השוקולד המריר ב-150 גרם שוקולד חלב.

אולי תרצו להכין גם