מק אנד צ’יז בייטס – מתכון של בתיה שורק

מתכון של בתיה שורק

מצרכים:

300 גרם פסטה מוכנה על פי הוראות הצרכן (שימו לב לא לבשל מידי, שתהייה אל דנטה)
30 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
2 כוסות (240 מ”ל/גרם) חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית צ’ילי גרוס
300 גרם תערובת מק אנד צ’יז מגורר

לציפוי וטיגון:

200 גרם פנקו
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

במחבת ממיסים חמאה עד להמסה מלאה, מוסיפים שום וקמח ומערבבים היטב, מוזגים את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב סמיך.
מנמיכים את האש מוסיפים תבלינים ו- 3/4 מתערובת מק אנד צ’יז ומערבבים.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים כך שכל הרוטב עוטף את כל הפסטה.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים שכבה של פסטה בגובה של כ-2 ס”מ, מפזרים מעל הכל את הגבינה שנותרה, מעליהן מוסיפים את הפסטה משטחים ומהדקים היטב (כך שהגבינה “כלואה” בפנים).
מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקפיא ואז עוד חצי שעה במקרר.
מוציאים מהמקרר חותכים לקוביות קטנות (4*4 ס”מ או 5*5 ס”מ תלוי בגובה שיצא לכם שהקוביות לא יהיו גדולות מידי).
טובלים בביצה ולאחר מכן בפנקו ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים.

הערות:
לפני שמוסיפים את הפסטה ממליצה לטעום ולחזק תבלינים בהתאם למה שאתם אוהבים.

אולי תרצו להכין גם