מק אנד צ׳יז – מתכון של חן קורן

מתכון של חן קורן

מצרכים:

1 בצל לבן קצוץ
1 כרישה קצוצה
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 שיני שום פרוסות
6-7 זיתי קלמטה חתוכים, ללא גרעין
חופן עגבניות מיובשות
חופן תרד (לא חובה)
חצי כוס אגוזי מלך
3 חבילות תערובת גבינות מק אנד צ׳יז מגורר

פסטה מקרוני

60 גרם חמאה
חצי כוז שמן זית
3 כוסות חלב
חצי כוס קמח
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את המקרוני לפי הוראות יצרן ומניחים בצד.
מחממים סיר על אש בינונית, מוסיפים שמן זית ו40 גרם חמאה.
כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הבצל ומטגנים.
כעבור 2 דקות מוסיפים את הכרישה ומערבבים.
כעבור 2 דקות מוסיפים את הבצל הירוק והשום, העגבניות המיובשות, הזיתים, תרד ואגוזי מלך.
מערבבים יחד ומטגנים יפה יפה.
מזיזים הצידה את כל הירקות וממיסים 20 גרם חמאה בחצי הסיר הריק.
מוסיפים חצי כוס קמח ומערבבים יחד (עדיין בלי הירקות)
מוסיפים כוס חלב ומערבבים יחד עד לקבלת בלילה סמיכה.
מוסיפים 2 כוסות חלב ומערבבים את כל התבשיל יחד.
כשהתבשיל רותח ומסמיך מוסיפים פנימה 2 חבילות מק אנד צ׳יז מגורר.
מערבבים עד להמסה.
מוסיפים את המקרוני ומערבבים היטב.
מכסים את המקרוני בשכבה יפה של גבינת מק אנד צי׳ז מגוררת, ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות, כעשר דקות.
אוכלים חם מאד.
בתיאבון!

אולי תרצו להכין גם