מק אנד צ׳יז פסטו – מתכון של יעל דאבי

מתכון של יעל דאבי

מרכיבים:

20 גרם חמאה
3 שיני שום כתושות
800 מ״ל (שלוש ושליש כוסות) חלב
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח
250  גרם (חצי חבילה) פסטה קצרה
200  גרם (אריזה) מק אנד צ׳יז מגורר
3 כפות ממרח פסטו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות.
ממיסים את החמאה במחבת רחבה ולאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את החלב, הפלפל, אגוז המוסקט והמלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים למשך כשמונה דקות, תוך ערבוב, עד שהפסטה מוכנה והחלב מסמיך ומצטמצם.
מוסיפים חצי חבילת מק אנד צ׳יז ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הפסטו ומערבבים שוב.
מפזרים מעל הפסטה את שאר הגבינה המגוררת ואופים למשך 10 דקות, עד הזהבה ובעבוע של הגבינה.
מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

אולי תרצו להכין גם