צילום: דניאל לילה

סלט פנצנלה על מצע פוקצ’ה

– מתכון של מנה שטרום, מסעדת קמפנלו –

‏panzanella

מצרכים ל-6-4 מנות:

לפוקאצ’ות:
‏5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים
‏25 גרם מלח
‏1/2 ליטר מים
‏850 גרם (6 כוסות) קמח לפיצה ופוקאצ’ה
שמן זית להברשה
מלח גס לפיזור

לסלט:
‏4 עגבניות חתוכות לקוביות
‏3 מלפפונים פרוסים לעיגולים
‏1/2 בצל אדום פרוס דק
‏5 צנוניות פרוסות דק
כ-20 עלי בזיליקום
כ-20 זיתי קלמטה מגולענים
‏1/4 כוס שמן זית משובח
‏2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:
‏3 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד או קופסת מוצרלה בייבי 18%

אופן הכנה:

  1. ‏מכינים פוקאצ’ות: מניחים שמרים, מלח ומים בקערה (אפשר גם קערת מיקסר). מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק לנוח 30 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-4 שעות בטמפ’ החדר.
  3. מחממים תנור לטמפ’ מקסימלית. אם יש לכם לבנת שמוט או תחתית fast & crust, מניחים להן להתחמם היטב בתוך התנור.
  4. משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 26-22 ס”מ. מברישים בשמן זית ובוזקים מלח. מעבירים את הבצק לתבנית תנור או לבנת שמוט (הכי נוח בעזרת מרדה).
  5. אופים 5-4 דקות עד שפני השטח משחימים.
  6. בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן וחומץ.
  7. להגשה: מניחים את הפוקאצ’ות בצלחות אישיות ועליהן את הסלט וקרעי מוצרלה. מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24