צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה במיוחד, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר. שילוב היוגורט בזיגוג מוסיף רעננות חמצמצה לעוגה הזאת.

חומרים לתבנית בבקה בקוטר 22 ס”מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק:

200 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8% / יוגורט יווני 10%
1 מיכל (180 מ”ל) תרכיז לימון ממותק קפוא
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
1 כוס סולת

לזיגוג:
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8%/ יוגורט יווני 10%
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.
  2. מכינים את העוגה: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-5-4 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
  3. מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים. מצננים 15 דקות והופכים לצלחת הגשה.
  5. מזגגים: מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית. שומרים עד 3 ימים בטמפ’ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוסמין מעדן את מרקם הבצק וא

24

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

24

גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ’ו ויצרנו משחק מקסים של צב

24

פרפה יוגורט וקולי מנגו

פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל.

24

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין

הקרמיות והטעם המיוחד של יוגורט העיזים מעניקים לפנקוטה מרקם נפלא. תוספת התימין היא טוויסט יווני לקינוח האיטלקי הקלאסי.

24

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

24

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

24