פיצה מק אנד צ’יז – מתכון של עדי מרום

מתכון של עדי מרום

לבצק פיצה:

500  גרם קמח פיצה או קמח רב תכליתי
כף שמרים יבשים = 9 גרם / 25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס שמן זית = 45 גרם
1 + 1/2 כוסות מים = 330 גרם
כפית מלח = 4 גרם

למק אנד צ’יז:

חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
200 גרם גבינת מק אנד צ’יז מגורר

לפיצה:

100 גרם גבינת מק אנד צ׳יז מגורר

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה נניח קמח, שמרים, מים ושמן זית ונפעיל על מהירות נמוכה כ3 דקות.
נוסיף את המלח ונלוש על מהירות בינונית כ7 דקות נוספות עד קבלת בצק.
נשמן את הבצק, נכסה ונתפיח עד הכפלת הנפח כשעה.

נעבור למק אנד צ’יז:
במחבת נניח חמאה ונביא להמסה, נוסיף קמח ונערבב היטב, נוסיף חלב בהדרגה ונביא לצמצום כמספר דקות.
למחבת נוסיף את גבינת המק אנד צ’יז מגורר, נתקן תיבול במלח ופלפל, ונערבב עד קבלת רוטב סמיך וגבינתי.
נוסיף את הפסטה ונערבב לאיחוד.

נחזור לבצק:
לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל2 חלקים שווים, ניצור כדורים ונניח על משטח מקומח, ניתן לכדורים לשבת על השיש כרבע שעה, נפתח כל כדור בצק בעזרת הידיים לפיצה, נניח על תבנית אפייה הפוכה עם נייר אפיה ומעל נסדר את הפסטה שהכנו מראש.
מעל הכל נפזר גבינת מק אנד צ’יז מגורר ונכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות כ15 דקות.
זה הכל תהנו!

אולי תרצו להכין גם