צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה
– מתכון של דוד גרויסמן, בליקר בייקרי –
קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת. יכול להתאים גם כארוחת בוקר חגיגית בחברת מישהו שאוהבים במיוחד.
חומרים ל-4-3 מנות (12-10 פנקייקס):
לפנקייקס:
2 ביצים
300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
180 גרם (1 כוס פחות כף וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל
לטיגון:
מעט חמאה
למלית:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 צנצנת גדולה (500 גרם) נוטלה
לגנאש שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 מ”ל (½3 כפות) שמנת מתוקה
לקצפת:
200 מ”ל (3/4 כוס+כף) שמנת מתוקה
1 כף שטוחה אבקת סוכר
להגשה:
כ-20 תותים פרוסים לאורכם
50 גרם ברס (אגוזי לוז מסוכרים)
הכנה:
- מכינים את הפנקייקס: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מזלג לתערובת כמעט אחידה. נמנעים מערבוב יתר, כדי שהפנקייקס לא ייצאו קשים.
- ממיסים חמאה במחבת טפלון ויוצקים 3-2 כפות מהבלילה לכל פנקייק בקוטר 12-10 ס”מ. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות על פני השטח. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה. עורמים את הפנקייקס החמים בצלחת. יתקבלו כ-12-10 פנקייקס.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה ריקוטה ונוטלה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מלית חלקה.
- מכינים גנאש: מחממים שוקולד ושמנת מתוקה בקערת זכוכית במיקרוגל בכמה פולסים של 30 שניות ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת חלקה. נזהרים לא לחמם יותר מדי, כדי לא לשרוף את השוקולד.
- מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר כ-8 דקות לקצפת יציבה (מדד הקצפת היציבה של דוד: כשאפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים פנקייק על צלחת הגשה שטוחה. מורחים עליו שכבת ריקוטה-נוטלה בעובי 1/2 ס”מ, מסדרים מעל פרוסות תותים ומכסים בעוד פנקייק. יוצרים כך עוד שכבה זהה ומכסים בפנקייק נוסף. יוצקים מעל רבע מכמות גנאש השוקולד, מפזרים מעט ברס ומניחים מעל כף קצפת. מסדרים מהפנקייקים הנותרים שלוש מנות נוספות בנות 3 שכבות כל אחת.
בליקר בייקרי
דוד גרויסמן למד קונדיטוריה באיטליה ובצרפת, התמחה במסעדת “מסה” ובשנים האחרונות משמש יועץ קולינרי של רשת “בליקר בייקרי”. פנקייק הנוטלה והריקוטה פרסקה ייכלל בתפריט החדש שהרשת משיקה בימים אלה, לצד ארוחות בוקר עשירות כמו בוקר מכסיקני (אומלט עשבי תיבול ומוצרלה בתוך רבעי טורטייה), בוקר אחרי הגשם (פטריות מוקפצות על בריוש עם ביצה עין), סלט פועלים (קינואה, בורגול, עשבי תיבול וירקות ברוטב גבינה מתובלת) וניו יורק לקס (קרואסון עם שמנת, סלמון וביצת עין). אולם גאוות הרשת היא ליין הקינוחים, הכולל בין היתר טארט קרם ברולה; בל קנטו – מוס שוקולד עשיר ממולא בקרם ברולה בציפוי פירות יער; ומגנום – מוס שוקולד חלב במילוי קרמל ושקדים על בצק בראוניז.
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
0
0
סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
0
0
Leave a Comment