צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל ירקות וביצים

– מתכון של שי לי ליפא –

קרוב משפחה של הגיבץ’ הבלקני (תבשיל ירקות עשיר, לפעמים עם בשר). המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב.

חומרים ל4 מנות:

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלים אדומים בינוניים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
1-1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים דקים (לא חובה)
1 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
5 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה מלח ופלפל שחור גרוס
1 קובייה (250 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5% פרוסה ל-4 פרוסות
4 ביצים

הכנה:

  1. ‏מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, פלפלים וגזר ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
  2. מוסיפים עגבניות ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מחלקים את הרוטב למחבתות קטנות אישיות או לקערות חסינות חום אישיות, מניחים בכל אחת פרוסת גבינה ושוברים ביצה.
  6. אופים בתנור החם 15-10 דקות עד שהביצים מוכנות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

תבשיל קטניות הורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, נעים לאכול אותו גם באמצע הקיץ.

24

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

24

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

פוארו פריטה

לביבות כרישה עדינות ומבושמות, שמכינים מכרישה מאודה, ללא שומן.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0