צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות כרובית אפויות

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצטות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף כפית רוטב עגבניות על כל לביבה, לפני שמוסיפים את התוספות.

חומרים ל-25 לביבות:

1 כרובית בינונית (בערך קילו) מפורקת לפרחים
1 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם גרנה פדנו מגוררת (1/2 שקית)

לתוספות ולהגשה
50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
זיתים, שרי, טבעות בצל, גרגרי תירס, פטריות
עלי בזיליקום ו/או ארוגולה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון בפולסים, עד שמתקבלים פירורים דקים ואחידים.
  3. מעבירים את פירורי הכרובית למחבת גדולה, מוסיפים מלח ומייבשים ללא שומן תוך כדי ערבוב, כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים מתייבשים ומתקבלים פירורים רכים ויבשים, אבל לא זהובים. מעבירים לקערה ומצננים.
  4. מוסיפים לקערה מוצרלה, פרמזן או פקורינו וביצים, ומערבבים.
  5. בידיים רטובות או משומנות יוצרים לביבות שטוחות בעובי ס״מ-ס״מ וחצי ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן.
  6. אופים כרבע שעה, עד ששולי הלביבות מזהיבים והן מתייצבות.
  7. מפזרים על הלביבות, מוצרלה מגוררת ותוספות לפי החשק: זיתים, שרי, בצל, תירס, פטריות ועוד. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות או עד שהגבינות מבעבעות יפה.
  8. מוסיפים בזיליקום ו/או ארוגולה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות קישואים יווניות (קולוקיטוקפטדס) וגבינת מאנורי בהשראת אוטולנגי

המאנורי מושלמת למנה זו, היא עדינה בטעמה ואינה משתלטת במליחות מוגז

24

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ’ החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

24

לביבות פנצנלה – לחם עגבניות ובזיליקום

במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.

18