טארט גבינות ושומשום

מתכון של לימור תירוש

קלתית פריכה וחמאתית עוטפת מלית עשירה של גבינות ותבלינים מקומיים. גושי ריקוטה קטנים מצופים בשומשום מקשטים את הטארט כמו אבני חן.

[ 2 תבניות מלבניות או תבנית טארט בקוטר 26 ס”מ ]

לקלתית:

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות (שומרים במקפיא עד השימוש)
200 גרם (½1 כוסות פחות כפית גדושה) קמח כוסמין או קמח לבן מנופה
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה קורט אגוז מוסקט
2 כפות שומשום לבן
1 ביצה טרופה
3-2 כפות מים קרים
חמאה לשימון התבנית

למלית:
65 גרם (1/3 כוס) סולת
200 מ”ל מים רותחים
1 קופסה (300 גרם)  ריקוטה פרסקה 9%
1 גביע (200 גרם)  גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
60 מ״ל (1/4 כוס) מים קרים
110 גרם מנצ’גו (להשיג במעדנייה בסופר) מגוררת דק
1 שקית (100 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
2 כפיות עלי תימין טרי
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 ביצים
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת כוסברה טחונה
קורט אגוז מוסקט

לעיטור:
2 כפות שומשום לבן,
1 כפית שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: שמים במעבד מזון עם להב מתכת קוביות חמאה, קמח ותבלינים ומערבלים לפירורים לא אחידים. מוסיפים תוך כדי ערבול שומשום וביצה ומיד אחר כך מוסיפים באיטיות 3-2 כפות מים עד שהבצק מתגבש לכדורים קטנים.
    מניחים את הבצק על ניילון נצמד, משטחים בידיים לדיסקית, עוטפים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד יומיים).
  2. משמנים תבנית בחמאה.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3-2 מ”מ. עובדים מהר כדי שהבצק לא יתחמם. מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים היטב בחיבור בין הדפנות לתחתית. בעזרת מערוך מסירים שולי בצק שגולשים מעבר לתבנית.
    מעבירים למקפיא לרבע שעה.
  4. מכינים את המלית: טורפים בקערה גדולה סולת ומים רותחים ומשהים כ-15 דקות. מערבבים עם מזלג למניעת גושים. מוסיפים 1/3 קופסת ריקוטה פרסקה (את השאר שומרים להמשך), גבינת שמנת ומים קרים ומערבבים עד איחוד.
    מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מערבבים בצלחת עמוקה את שני סוגי השומשום. בוצעים נתחים קטנים מהריקוטה פרסקה ששמרנו ומגלגלים בתערובת השומשום.
  7. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ויוצקים עליה את המלית. מסדרים את נתחי הריקוטה המצופים על המלית.
  8. אופים בחלק התחתון של התנור 40-35 דקות עד שהבצק מזהיב יפה והמלית מתייצבת. מגישים חמים.

 

*אפשר לאפות את הטארט יום מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. סמוך להגשה מחממים כ-15 דקות ב-180 מעלות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

24

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים

24

טארט קפרזה

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

24

טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו

מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית

18

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות

14

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

14

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

8