צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

– מתכון של לימור לניאדו תירוש  –

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מגישים את הכדורים החמים לצד מטבל חרפרף המשלב יוגורט וטחינה.

חומרים ל-25 כדורים:

1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
1 שקית (200 גרם) חלומי 24%
1 כוס דחוסה עלי כוסברה קצוצים דק
1/2 כוס (50 גרם) פירורי לחם לא מתובלים
1 ביצה
3 כפות שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית פלפל צ’ומה
3/4 כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית מלח

לציפוי:
3/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים

ליוגורט-טחינה:
1/2כוס (130 גרם) טחינה גולמית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס (60 מ”ל) מי קרח
1/4 כוס (60 מ”ל) יוגורט עיזים
1כפית פלפל צ’ומה (או לפי הטעם)
קורט מלח

    • מכינים את הפלאפל: מביאים לרתיחה עדשים עם 4 כוסות מים קרים. מבשלים על להבה בינונית וללא כיסוי כ-30 דקות עד שהעדשים מתפרקות. מסננים, סוחטים היטב ומערבבים עם שאר החומרים. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
    • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    • שמים 3/4 כוס פירורי לחם בצלחת עמוקה. יוצרים מתערובת הפלאפל בידיים לחות כדורים בקוטר 5-4 ס”מ. מגלגלים את הכדורים בפירורים ומסדרים בתבנית.
    • אופים 30-25 דקות עד שהכדורים מזהיבים יפה.
    • בינתיים מכינים יוגורט-טחינה: מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון, מוסיפים מי קרח ומערבבים לממרח סמיך וחלק. מוסיפים יוגורט, פלפל צ’ומה ומלח ומערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים או מיץ לימון.
    • מגישים את הפלאפלים חמים לצד היוגורט-טחינה

*אפשר להכין את תערובת הפלאפל לילה מראש. מומלץ להוסיף עוד פירורי לחם לפני שיוצרים כדורים. אופים סמוך להגשה. את היוגורט-טחינה אפשר להכין עד יממה מראש.

אולי תרצו להכין גם