סביצ’ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות

– מתכון של השף מיכאל גרטופסקי –

לביבות הבורגול השחומות, עם היוגורט החמצמץ מעליהן, הן מצע נפלא להגשת הסביצ׳ה הרעננה.

חומרים ל-4 מנות:

ללביבות בורגול:
200 גרם בורגול דק, שהושרה במים חמים עד לריכוך וסונן
1 בצל לבן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מעט שאטה
100 גרם עלי תרד חלוטים, סחוטים וקצוצים
חופן גדול של עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים
4 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות קטנות
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית מלח

לסביצ’ה:
200 גרם פילה פלמידה לבנה טרייה, ללא עור, קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ דק-דק
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן עלי זעתר קצוצים
1 כף לימון כבוש קצוץ דק-דק
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
1 צ’ילי ירוק פרוס לטבעות
שמן זית

להגשה:
יוגורט עיזים 2.8% סמיך של גד
קורט ראס אל חנות (תערובת תיבול מרוקאית)

אופן הכנה:
1. מכינים את לביבות הבורגול: משרים את הבורגול בכוס מים רותחים ומניחים לו לספוח אותם ולהתרכך.
2. בינתיים מאדים את הבצל במחבת עם שמן זית עד לריכוך ולשקיפות, ללא הזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ושאטה. מצננים.
3. מערבבים את הבורגול עם הבצל ויתר מרכיבי הלביבות בקערה, לשים בעזרת הידיים כ- 3 דקות או עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בקוטר של 6 ס”מ.
5. מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הלביבות 2-3 דקות או עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
6. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים את קוביות הדג עם יתר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
7. מגישים: על כל לביבה מניחים כף של יוגורט עיזים סמיך, מעליה מניחים תלולית של סביצ’ה. מזלפים מעט שמן זית וראס אל חנות ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by