טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

מתכון של רותם ליברזון

מצרכים לעוגת הלימון:
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
½ כוס מיץ לימון + גרידה מלימון אחד
2 כוסות קמח תופח
קורט מלח

לשכבת הקרם:
2 גביעי קרם פטיסייר
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת הפירות:
5 אפרסקים חתוכים לשמיניות
½ כוס סוכר
1 מיץ מלימון אחד

לשכבת השטרויזל:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
80 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם קמח

אופן הכנה:

עוגה:
•  מחממים תנור ל- 170° ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס”מ
• במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וגרידת לימון לתערובת תפוחה ובהירה
• מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב
• מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ביחד עם הקמח המנופה לסירוגין
•שופכים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות או עד שהעוגה שחומה ויבשה בפנים לחלוטין
• מצננים ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 2 ס”מ

שכבת הקרם:
• מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, בעזרת מרית מערבבים את הקצפת עם קרם הפטיסייר לקרם אחיד
• מעבירים לשקית זילוף

שכבת הפירות:
•  מערבבים בקערה סוכר ולימון
• מוסיפים את פרוסות האפרסקים ומערבבים היטב
• נותנים להם לספוג טעמים כרבע שעה

שטרויזל:
•  מערבבים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה
• מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבול בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פירורית
• משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180° עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים

הרכבה:
• בתחתית הקערה מניחים חצי מכמות פרוסות העוגה לרוחב הכלי זו לצד זו
• מעליה מניחים מחצית מכמות האפרסקים עם הרוטב שלהם, מומלץ לסדר בדפנות הכלי כך שיראו את האפרסקים
• מפזרים מחצית מכמות השטרויזל
• מעליו מזלפים בנדיבות מקרם הפטיסייר, ושוב חוזר חלילה, שכבת פרוסות העוגה, אפרסקים, פירורי שטרויזל ולבסוף הזלפה יפה של קרם הפטיסייר
• אפשר לקשט בשקדים פרוסים וקלויים או בגרידת לימון

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת

18

טרייפל לימון וקרם מסקרפונה

בכוס אחת עולם שלם! טרייפל לימון ומסקרפונה

16

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

0