צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

כריך פרובנסלי

– מתכון של מאיה דרין  –

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מתובלת בעגבניות מיובשות, פרוסות עגבניות צבעוניות צלויות, פרוסות זיתי קלמטה ועליי בזיליקום

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות עבות של לחם זיתים משובח
2 גביעי ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום
4 כפות ממרח פסטו
24 עגבניות שרי צבעוניות
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:
16 זיתים פרוסים
עליי בזיליקום קטנים ויפים

אופן ההכנה:
1.על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה פורסים חצאי עגבניות שרי צבעוניות, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור מחומם בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-15 דקות עד שהעגבניות משחימות.
2.מורחים שכבה נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום על כל פרוסת לחם זיתים.
3.זולפים מעל כל פרוסה רוטב פסטו. מסדרים עגבניות צלויות, פרוסות זיתים ועליי בזיליקום ומגישים מיד.
אם רוצים, ניתן לקלות את פרוסות הלחם מראש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

24

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריחה בטעם טבעי, מקלו

18

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש ע

14

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

14

כריך ירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

10