עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

מתכון של לימור תירוש

אם עדיין לא ניסיתם לאפות עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם עומדים להתאהב במרקם הקטיפה שלה ובטעמה הענוג. שידכנו לה גבינת שמנת (בשביל הפינוק) ויוגורט (בשביל הרעננות) וציפינו בקרם מסקרפונה מוקצף בשביל הרושם.
שימו לב – מתחילים בהכנות ערב לפני האפייה.

[ תבנית קפיצית 26 ס”מ ]

לתחתית:
225 גרם (28 יחידות) ביסקוויטים פתי בר שבורים גס
50 גרם חמאה מומסת
60 גרם (2 כפות) דבש

לעוגה:
3 קופסאות (900 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1/2 דלי (300 גרם) יוגורט עיזים 2.8%
200 גרם (1 כוס) סוכר
30 גרם (3 כפות) קורנפלור מנופה
1 כפית תמצית וניל
2-1 כפיות קליפת לימון מגוררת
1/4 כפית מלח
5 ביצים גדולות (L)

לציפוי:
1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 40%

אופן ההכנה:

  1. ערב לפני האפייה: מרפדים מסננת גדולה במגבת מטבח דקה או בבד חיתול (נקיים ונטולי ריחות). מניחים את המסננת על קערה גדולה. שמים בתוך המגבת ריקוטה, גבינת שמנת ויוגורט ומעבירים לסינון למקרר למשך לילה.
  2. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומברישים את התחתית והדפנות בחמאה מומסת.
  3. טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, חמאה ודבש לתערובת פירורית, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא.
  4. ביום האפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות (לא בטורבו) ומניחים תבנית עם 2 ליטרים מים בתחתית התנור.
  5. מעבירים את תערובת הגבינות המסוננת למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את שאר חומרי העוגה למעט הביצים ומערבלים במהירות נמוכה רק עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים בזריזות ביצה אחר ביצה ומערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבוב יתר.
  6. מברישים את דפנות התבנית בחמאה מומסת ויוצקים על הבסיס את בלילת הגבינות.
  7. אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד 80 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור ל-30 דקות.
    חשוב: לאורך כל תהליך האפייה לא פותחים את דלת התנור!
  8. מעבירים את העוגה למקרר ל-12 שעות מינימום (ואפשר עד 3 ימים). כמה שעות לפני ההגשה מקציפים קרם מסקרפונה כ-2 דקות במהירות בינונית ומניחים בגלים חופשיים על פני העוגה. שומרים במקרר עד ההגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

24

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24