צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תפוחי אדמה מעושנים

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שיש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינת מוצרלה מעושנת! מנה שתשמחו לאמץ ולהכין גם בתנור הביתי.

חומרים ל-8 מנות:

8 תפוחי אדמה
מלח ופלפל
200 גרם פרוסות מוצרלה מעושנת 22% קצוצה דק בסכין
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%

להגשה:

1 גביע יוגורט כבשים 5%
בצל ירוק ו/או פטרוזיליה קצוצה
רוטב טבסקו

אופן הכנה:

1. אופים את תפוחי האדמה בתנור על מצע של מלח גס כשעה או עד לריכוך.
2. מערבבים את המוצרלה ואת גבינת השמנת.
3. חורצים את תפוחי האדמה על קליפתם בצורת צלב ומרווחים מעט בעזרת האצבעות. ממלאים בתערובת המוצרלה.
4. צולים את תפוחי האדמה על הגריל כרבע שעה או עד שהמוצרלה נמסה. לחילופין אפשר לאפות בתנור לוהט.
5. מגישים את תפוח האדמה הלוהט עם כף יוגורט, עשבי תיבול ומעט טבסקו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

18

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

18

האש בראון עם קרם סלק

אחת ממנות הדגל של המטבח האמריקאי,  בתיבול שהוא מחווה למעדנייה היהודית. אפשר להכין מראש ולחמם 5 דקות על מחבת או בתנור לוהט.

8