צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מדיאס דה קזו

– מתכון של שי לי ליפא –

סירות קישואים ממולאות בגבינות – המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים. הקישואים עוברים רק טיגון קצר, שמשאיר אותם פריכים ונגיסים.

חומרים ל-12 ממולאים:

‏6 קישואים בינוניים בקליפתם חצויים לאורכם

לטיגון:
שמן זית

למלית:
‏2 כפות שמן זית
‏1 בצל קטן קצוץ דק
‏1 עגבנייה בינונית ללא המיץ והגרעינים חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
‏8 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
‏1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
‏100 גרם פקורינו 34% מגוררת גס
‏1/4 כוס עירית קצוצה דק
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
‏1 ביצה גדולה טרופה
‏1/3 כוס פירורי לחם

הכנה:

  1. מכינים את הקישואים למילוי: מרוקנים את תוכנם של הקישואים בעזרת כפית (משאירים דופן של 1/2 ס”מ).
  2. מכינים את המלית וממלאים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל שקוף. מצננים היטב.
  3. מעבירים את הבצל המאודה לקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.
  4. ממלאים את הקישואים במלית ומהדקים. טובלים את הצד הממולא של כל קישוא בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
  5. מטגנים: יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הממולאים כשהחלק המצופה כלפי מטה ומטגנים כ-2 דקות עד שהציפוי זהוב. הופכים ומזהיבים כ-2 דקות. מגישים חם.

הכנה מראש:

הממולאים הכי טעימים ישר מהמחבת, אבל אם צריך — אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם