סלט חסה בוינגריט וגבינת מאנורי צלויה

מתכון של אליטה אופק

מצרכים:

2 פרוסות גבינת מאנורי (200 גרם)
חסה לבבות קיסר
1/3 כוס שקדים
1/4 כוס שומשום לבן

מצרכים לויניגרט דבש:

2 כפות בלסמי לבן
1/2 כוס שמן זית
2.5 כפות דבש
1 כפית חרדל גרגירים
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל דיזיון חלק
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

בקערה נטרוף את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
נחתוך את החסה איך שבא לנו ונעביר לקערה.
נקלה במחבת שומשום לבן ושקדים קלויים עד להשחמה.
נצרוב במחבת בלי שמן את גבינת המאנורי 2 דקות מכל צד לחריכה יפה ושחומה.
נמזוג את הרוטב בנדיבות על הסלט נניח מעל את המאנורי (אפשר גם לפורר אותה או לחתוך לקוביות) נפזר שומשום ושקדים קלויים ועוד נגיעה מהרוטב על המאנורי לדיוק ונגיש!
בתאבון!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

24

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

18

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

16

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

14

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

14