מאפה פסטה מושחם עם תירס, גבינת צ’דר ועירית בסגנון Mac & Cheese
8 מנות
המרכיבים:
6 כפות חמאה רכה
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
3 כוסות שמנת מתוקה
4 כוסות גבינת צ’דר מגוררת
1 כוס גבינת גרנה פדנו מגוררת
חצי כפית שבבי פלפל שאטה גרוסים (או לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לתיבול
2 כפות חומץ טבעי
1 חבילה פסטה קצרה מסוג מקרוני, מבושלת על פי הוראות היצרן, מסוננת ומצוננת
2 כוסות גרגירי תירס
3 כפות עירית קצוצה
2 ביצים לארג’, טרופות
3/4 כוס פנקו (או פירורי לחם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, משמנים בשתי כפות חמאה תבנית פאי בקוטר 26 ס”מ (או תבנית פיירקס מרובעת בנפח דומה) ומניחים בצד.
- ממיסים שלוש כפות חמאה בסיר גדול ורחב מעל להבה בינונית ומטגנים בו בצל קצוץ במשך 6-8 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים שתי שיני שום כתושות וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה למינימום.
- מוספים לסיר גבינת צ’דר וגבינת גרנה פדנו תוך ערבוב במטרפה. מוסיפים שבבי פלפל שאטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם וחומץ ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. ממשיכים לבשל את הרוטב במשך 15 דקות ברתיחה עדינה תוך ערבוב מידי פעם. מסירים את הסיר מהכיריים.
- מוסיפים לסיר פסטה, תירס ועירית ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את פני השטח בעזרת כף.
- מכניסים פנקו, כף חמאה ושן שום כתושה לקערה קטנה, מערבבים היטב ומתבלים עם מעט מלח לפי הטעם. מפזרים את פירורי הלחם המתובלים בשכבה אחידה על פני תערובת הפסטה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומעבירים לאפייה בתנור למשך 30 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור לחום של 220 מעלות ומחזירים את התבנית לאפייה בתנור עד שפירורי הלחם הופכים שחומים-זהובים.
- מוציאים את תבנית המאפה מהתנור, ממתינים 5 דקות, פורסים ומגישים חמים.
אולי תרצו להכין גם
מאפה מרשים בטעם משגע – מושכים בידיים את צינורות הפסטה, מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.
24
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן ו
24
הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר
14
בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה
14
מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות
14
הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית
8
מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע
8