בשבועות הזה מכניסים את הטבע הביתה
כתיבה: דלית רוסו
"בעזרת דמיון, יצירתיות וחומרים פשוטים, זולים וזמינים, אפשר לעצב שולחן מרהיב, שיעניק חוויה אסתטית ואותנטית לא פחות מהאוכל עצמו," אומרת דלית רוסו, מעצבת וסטייליסטית. החומרים פשוטים מאוד: פשתן, בדי יוטה, ניירות אריזה, חוטי קשירה, ענפים ופרחים. הצבעים בהירים וטבעיים והאווירה היא של ארוחה בחיק הטבע, גם אם היא מתרחשת בתוך הסלון שלכם
צילום: שרית גופן
מובייל צמחים דקורטיבי
דרך מקסימה לקבל את פני האורחים ולהכניס את כולם לאווירת שבועות. את המובייל אפשר לתלות בכניסה לבית, על אחד הקירות, ואם לארוחה יש מתכונת של בופה – הקיר מאחורי שולחן הכיבוד הוא מיקום מעולה. בוחרים ענף עץ באורך הרצוי וקושרים אליו (בחוט או בגומיות קטנות) צמחי תבלין וענפי אקליפטוס. בין הצמחים משלבים פרחי שעווה, העמידים לכמה שעות ללא צורך במים.
פרח וברכה לכל אורח
תשומת לב אישית בעריכת השולחן תמיד משדרגת את חוויית האירוח. את פתקי הברכה אפשר להכין לבד או לקנות בחנויות למוצרי נייר. קושרים את הברכה למפית בד או לבקבוקון זכוכית קטן (אם אין לכם כאלה בבית, תמצאו אותם בחנויות “הכל בדולר” או בחנויות לחומרי יצירה) ובתוך הבקבוקון – פרח אחד קטן.
שמפניירה אלטרנטיבית
גם אם מסדרים את בקבוקי השתייה בכלי קירור באופן הכי פשוט, פרחים יוסיפו צבע נהדר ומראה משמח. קוביות הקרח לא רק יצננו את המשקאות, אלא גם ישמרו על הרעננות של הפרחים.
ערכת הירקות והמטבלים
ארגזי עץ מחולקים לתאים יש בבתים רבים ולרוב משתמשים בהם לאחסון סכו”ם. אפשר להפוך ארגז כזה לכלי הגשה, שמתאים במיוחד לשלב הנשנושים בתחילת הארוחה: בחלק מן התאים מניחים קעריות עם גבינות רכות ומטבלים ובאחרים – ירקות צבעוניים קצוצים או חתוכים למקלות. אם נשאר תא פנוי, שימו בתוכו בקבוקון שמן זית או מלחייה.
עושים כבוד לגבינות
במקום מפה פורשים על השולחן יריעות גדולות של נייר אריזה חום (להשיג בחנויות לציוד משרדי, חנויות יצירה וגם בחנויות פרחים) ומסדרים עליהם גבינות לצד פירות קרקרים וירקות. את שמות הגבינות רושמים בטוש עבה ומייד מייצרים עניין ויזואלי ונושא לשיחה סביב השולחן.
עיצוב המפות והראנרים
למסיבה שלנו יש קו טבעי ונינוח, ולכן בחרנו במפות פשתן וקנבס בגוני שמנת. את הראנר אפשר להכין מיריעת בד גולמי (קונים בזול בכל חנות בדים). כדי לתת לו מראה קצת יותר מעוצב וגם להוסיף כתם צבע – קשרנו בשני קצותיו ענפי רוזמרין, שממשיכים את הכיוון הטבעי של עיצוב השולחן שלנו ומוסיפים ניחוח קסום.
תיבול בשירות עצמי
במקום להוסיף את עשבי התיבול לסלט – מסדרים ליד קערות הסלטים כמה עציצים עם עשבי תיבול (אל תשכחו לשטוף היטב את העלים). המספריים שמונחות ליד העציצים יעודדו את האורחים לקטוף את העלים ישר לסלט (בזיליקום לסלט קפרזה, קורנית לסלט פסטה מתובל וכו’).
טנא אלטנרנטיבי
במקום סלי הקש המסורתיים בחרנו במכלים צבעוניים, שבימים כתיקונם משמשים לאחסון סוכר, קפה, עוגיות וכד’, ומילאנו אותם בירקות ופירות צבעוניים. הכי נחמד לשחק עם כלים בגדלים שונים וליצור משחקי גובה וצורה. זר עשבי תיבול וכד עם פרחים משלימים את הלוק.
שדה פורח באמצע השולחן
לא חייבים לקנות סידורים או זרים מוכנים. אפשר לקנות סוג אחד או שניים של פרחים ולהוסיף שלל פרחים שקטפתם בגינה או בקרבת הבית. את הפרחים שימו בבקבוקים שקופים בגדלים שונים, סדרו אותם לאורך השולחן והניחו בכל בקבוק פרחים בגבהים משתנים.
תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019
0
0
Leave a Comment