צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו
– מתכון של סבינה ולדמן –
מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית, שיוצרות ניגוד צבעים יפה ומוסיפות מליחות פיקנטית לדלורית המתקתקה.
חומרים לטארט בקוטר 22 ס”מ:
1 דלורית קלופה ופרוסה בעובי 1 ס”מ
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית דבש
מלח ופלפל
לבצק:
1 כפית שמרים יבשים (או 3 כפיות שמרית)
1 כף מחוקה סוכר
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
1 חלמון
2 כפות שמן זית
120 גרם קוביות בולגרית מעודנת 5%
100 גרם קאשקבלו 26% או פקורינו 34% מגוררת גס
2 עלי מרווה קצוצים דק
להגשה:
3-2 כפות קוביות בולגרית מעודנת 5%
שמן זית
עשבי תיבול לפי הטעם
הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים היבשים כמה שניות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה מים, חלמון ושמן ולשים כ-5 דקות לבצק רך ומעט דביק. מוסיפים קוביות בולגרית, חצי מכמות הקשקבלו ומרווה ומערבבים כדקה עד לקבלת בצק חלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הדלורית: מניחים פרוסות דלורית בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. דבש, שמן זית וזרעי כוסברה.
- אופים כ-20 דקות עד שהפרוסות רכות אך עדיין יציבות. מוציאים ומשאירים את התנור פועל.
- מרכיבים ואופים: מרדפים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הדלורית באופן חופף ובצפיפות.
- טופחים על הבצק כדי להוציא אוויר, מניחים אותו על הדלורית ומותחים אותו מעט כך שיכסה את כל התבנית. מפזרים את שארית הקשקבלו ומתפיחים למשך 15 דקות.
- אופים 45-40 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה.
- מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מפזרים קוביות בולגרית ועלים ומזלפים שמן זית.
- אם אופים מראש, שומרים בקירור ומחממים 15 דקות ב-150 מעלות. מקשטים בעשבי תיבול ברגע האחרון.
אולי תרצו להכין גם
טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום
24
טארטים אישיים עם גבינות וירקות
בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.
24
בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים
24
השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות
14
Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!
14
טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.
8
Leave a Comment