כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים:
2 אבקדו חצויים
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
6 ביצים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת
גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

לחמאה חומה
100 גרם חמאה
8 עלי מרווה
קורט מלח ים

אופן הכנה:

  • מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית.
  • חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז.
  • חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון.
  • מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק.
  • מעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
  • מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים.
  • מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר.
    בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

 

רכיבים:

אופן הכנה:

מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית.
חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז.
חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון.
מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק.
מעבירים מיד לקערה עם מי קרח.
מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים.
מתבלים במלח ופלפל.
מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים.
מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר.
בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

אולי תרצו להכין גם