מיקי שמו וירדן הראל מכינים עוגת גבינה ברוקלין

מרכיבים:

לשטרוייזל קקאו:

100 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים טחונים

1  כפית תמצית וניל

80 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

לבלילה:

600 גרם גבינת שמנת ניו יורק

110 גרם (1 כוס+ 1 כף)  אבקת סוכר

ביצה במידה  L

חלמון מביצה במידה L

50  מ”ל (1/4 כוס+ 1 כף) שמנת מתוקה

1 מקל וניל

גרדה לימון מ-1/4 לימון

אופן הכנה:

מכינים את השטרוייזל קקאו:

  1.  מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים במעבד מזון את החמאה עם אבקת הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצה בהדרגה וממשיכים לערבל. מוסיפים את השקדים הטחונים, תמצית הווניל הקמח והקקאו ומערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  4. מפזרים חלק מהתערובת בתבנית העגולה כתחתית לעוגה, ואת היתר מכניסים לתנור לאפייה של כ- 10-15 דקות.

מכינים את הבלילה

  1. מערבלים במיקסר עם מטרפה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרקם אחיד.
  2. בקערה נפרדת מערבבים בבלנדר מוט את הביצה, החלמון, השמנת המתוקה, הווניל וגרידת הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את תערובת הביצים והשמנת למסת הגבינה ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ומעט נוזלית.
  4. מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. יוצקים את תערובת הגבינה על גבי התחתית ואופים למשך 50 דקות.
  5. אחרי שהעוגה יצאה מהתנור מפזרים מעל את מה שנשאר משטרויזל הקקאו ומצננים.

אולי תרצו להכין גם