כנאפה ארטיג'נאלה

מתכון כנאפה ארטיג'נאלה של רותם ליברזון

רכיבים:

  • 200 גרם אטריות קדאיף

  • 100 גרם חמאה מומסת

  • פיסטוק טחון לקישוט

למילוי:

  • 250 גרם גבינת ארטיג'נאלה

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס מים

  • 1 כוס סוכר

  • כף מיץ לימון

  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים או כפית מי ורדים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את האטריות עם 50 גרם חמאה מומסת.
  2. מחממים את המחבת עם שאר החמאה.
  3. מניחים שכבה של אטריות, מעליה מפזרים את הגבינה ואז שכבה נוספת מעל.
    מטגנים מכל צד 5-6 דקות עד שהאטריות מזהיבות .
  4. מכינים את הסירופ – מרתיחים את כל המרכיבים ומבשלים 8 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  5. מצננים לחלוטין .
    כשהכנאפה מוכן ורותח- יוצקים מהסירופ מעל בנדיבות מקשטים בפיסטוקים ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם