התשובה הטורקית לפודינג הלחם הבריטי: חלה משלשום ספוגה בסירופ עם מלית גבינה קטיפתית. במקור הטורקי מכינים את המנה עם קיימאק, אבל גבינת מסקרפונה היא חלופה מצוינת. הקפידו על שימוש בחלה לפחות בת יומיים, כדי שתיחתך לפרוסות חלקות ושוות ותספוג היטב את הסירופ.
חומרים ל8 מנות:
1 חלה רגילה (לא קלועה) בת יומיים
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
לסירופ:
½1 כוסות (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
1 כף מיץ לימון
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את החלה: מסירים מהחלה את הקרום בעזרת סכין משוננת וחותכים לאורך ל-2 שכבות בעובי 2 סמ כל אחת.
אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהפרוסות זהובות. הופכים ואופים עוד כ-5 דקות להזהבה מהצד השני. מצננים היטב.
מכינים את הסירופ ויוצקים: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
מסירים מהכיריים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
יוצקים שליש מהסירופ החם על פרוסה אחת באופן שווה. מורחים גבינה על הפרוסה השנייה ומניחים אותה על הפרוסה הראשונה כשהגבינה כלפי מטה, לקבלת כריך ארוך. יוצקים את שאר הסירופ באופן שווה ומשהים כשעתיים לספיגה.
שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים. מגישים קר.
רכיבים:
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את החלה: מסירים מהחלה את הקרום בעזרת סכין משוננת וחותכים לאורך ל-2 שכבות בעובי 2 סמ כל אחת.
אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהפרוסות זהובות. הופכים ואופים עוד כ-5 דקות להזהבה מהצד השני. מצננים היטב.
מכינים את הסירופ ויוצקים: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
מסירים מהכיריים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
יוצקים שליש מהסירופ החם על פרוסה אחת באופן שווה. מורחים גבינה על הפרוסה השנייה ומניחים אותה על הפרוסה הראשונה כשהגבינה כלפי מטה, לקבלת כריך ארוך. יוצקים את שאר הסירופ באופן שווה ומשהים כשעתיים לספיגה.
שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים. מגישים קר.