מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.
חומרים ל-12 מאפינס:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 אגסים בשלים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
קורט מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
240 מ"ל (1 כוס) יוגורט כבשים
60 מ"ל (1/4 כוס) מיםלהגשה:
אבקת סוכר
הכנה:
מערבבים קוביות אגסים עם סוכר בקערה ומשהים למשך 30 דקות עד שהסוכר נמס.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מערבבים את כל החומרים למעט האגסים בקערה עד שמתקבלת בלילה לחה (יש להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את האגסים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבנית עד 2/3 גובה השקעים.
אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
שומרים יומיים בכלי אטום בטמפ' החדר או 4 ימים במקרר.
רכיבים:
אופן הכנה:
מערבבים קוביות אגסים עם סוכר בקערה ומשהים למשך 30 דקות עד שהסוכר נמס.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מערבבים את כל החומרים למעט האגסים בקערה עד שמתקבלת בלילה לחה (יש להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את האגסים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבנית עד 2/3 גובה השקעים.
אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
שומרים יומיים בכלי אטום בטמפ' החדר או 4 ימים במקרר.