קרן ואיציק קדוש מכינים כנאפה עם פיסטוקים מקורמלים

מרכיבים

מחבת בקוטר 22-24

לכנאפה:

120 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר

150  גרם שערות קדאיף

100 גרם מוצרלה פרסקה (כדור)

2  כפות גבינת ריקוטה קלאסית

מי סוכר (חצי כוס סוכר, חצי כוס מים) + כף דבש

ורדים מיובשים לקישוט

100 גרם פיסטוק

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את גבינת המוצרלה פרסקה יחד עם הריקוטה.
  2. במחבת נפרדת יוצקים מעט חמאה ומפזרים כף סוכר.
  3. מוסיפים את הפיסטוקים בצורה צפופה ואחידה.
  4. לוקחים את שערות הקדאיף, שופכים עליהם את יתר החמאה המומסת ומפרידים בידיים.
  5. מניחים מחצית מהשערות על משטח הפיסטוקים ומפזרים עליהן בצורה אחידה את הגבינות.
  6. מכסים בעזרת המחצית השנייה של שערות הקדאיף.
  7. את המחבת שמים על אש נמוכה ומתמידים בתזוזה של המחבת למשך כמה דק’.
  8. מכסים את המחבת ברדיד אלומיניום כדי שהאדים ימשיכו לאפות את כל הכנאפה.
  9. בעזרת צלחת הופכים את התערובת וצולים את הצד השני למשך כמה דק’.
  10. מורידים מהאש ומעבירים לצלחת.
  11. יוצקים את מי הסוכר ומפזרים את הורדים המיובשים.

אולי תרצו להכין גם