צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר
לזניית חצילים ובשמל
– מתכון: לימור לניאדו תירוש –
אין כמו לזניה בשביל להרים את המורל, במיוחד כשהיא עשירה ברוטב בשמל, בגבינות ובחצילים קלויים. לכבוד החג הוצאנו מהדורה מיוחדת של בשמל נהדר שחוסך לכם זמן ועבודה.
// 12-10 מנות (תבנית מלבנית עמוקה בגודל 30X20 ס”מ) //
לרוטב עגבניות:
- 1.6 ק”ג (4 פחיות) עגבניות קצוצות או מרוסקות משומרות (רצוי תוצרת איטליה)
- 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ”ל) יין לבן או מים
- 6 שיני שום קצוצות דק
- ½2 כפיות מלח גס
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית מכל אחד: פלפל שחור גרוס, אורגנו יבש
- קורט צ’ילי גרוס (או יותר, לפי הטעם)
ללזניה:
- 3-2 חצילים גדולים קלופים מפוספס (זברה) ופרוסים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס”מ (27-25 פרוסות בסך הכל)
- 18-16 עלי לזניה יבשים
- 2 גביעים (500 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
- 1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת 22%
- חופן נדיב של עלי בזיליקום
- 2 גביעים (500 גרם) בשמל (חדש על המדף)
- 2 כפות חלב או מים
אופן הכנה:
- מכינים את רוטב העגבניות: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 45 דקות.מערבבים מדי פעם. מכבים, מוסיפים 4 כפות (100 גרם) מהבשמל ומערבבים.
- קולים את החצילים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את פרוסות החצילים בתבנית זו לצד זו ללא חפיפה (לא משמנים), צולים בחלק העליון של התנור 10 דקות, הופכים וצולים 5 דקות עד הזהבה קלה. לא כל החצילים נכנסים בשכבה אחת לתבנית לכן צולים בכמה מחזורים. בתום הצלייה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מלבנית עמוקה בגודל 30X20 ס”מ בשמן זית. מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה צמודים זה לזה. יוצקים מעל שכבת רוטב בגובה 1/2 ס”מ.
מסדרים מעל 7 פרוסות חצילים צלויים ומעליהם תלוליות קטנות של ריקוטה מגביע אחד (250 גרם). מפזרים 1/3 מכמות המוצרלה המגוררת ו-1/3 מכמות עלי הבזיליקום.
- מסדרים את השכבה השנייה באותו אופן. מסדרים שכבה שלישית באותו אופן, רק ללא ריקוטה, ומשאירים 5-4 פרוסות חציל בצד לקישוט. סוגרים בשכבת עלי לזניה.
- מעבירים את הבשמל שנותר לקערה בינונית, מוסיפים חלב או מים ומערבבים היטב. יוצקים מעל עלי הלזניה ומיישרים. מעטרים בפרוסות החציל ששמרנו.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור ואופים 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כ-15 דקות להזהבה.מוציאים מהתנור, ממתינים רבע שעה לפחות ופורסים.
הכנה מראש // אפשרית ומומלצת:
היא מייצבת את המרקם ומקלה על הפריסה. אפשר להכין את הלזניה עד יממה מראש, לשמור מכוסה במקרר ולחמם כ-20 דקות (כשהתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום) בתנור שחומם ל-200 מעלות
אולי תרצו להכין גם
בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם).
0
רוטב קרמי, חמצמץ ורענן על בסיס לאבנה דרוזית – הברקה נהדרת שתהפוך לנכס חדש במטבח. הפסטה, המנוקדת בזוקיני ופיסטוקים, פשוטה מאוד להכנה ואהובה על ילדים ומ
0
מפגש מענג בין עלי פילו פריכים ולוהטים וגבינות נמסות לסלט רענן ומלא צבע. את המאפה בונים כמו מגדל, כשבין העלים מסתתרים פסטו, גבינת שמנת ופירורי
0
גאלט הוא האח הקליל והכיפי של הקיש. ההכנה פשוטה, העיצוב חופשי והתוצאה מפוארת. כאן הכנו אותו מבצק פריך עם פטנט – מסקרפונה במקום חמאה – שהופך
0
הפוגאס המקורי הוא מאפה שנולד במטבחים שטופי השמש של דרום צרפת. קיבלנו השראה מהצורה היפהפייה שלו והפכנו אותו לתושב מקומי עם מלית מטבוחה, גבינות וזיתים ש
0
פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מ
0
סלט עגבניות שרי קונפי וקרם גבינה בולגרית
עגבניות מתוקות מבושלות בשמן זית ומתובלות בבלסמי משתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית
1
Leave a Comment