צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

תירס הוואנה עם גרנה פדנו

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

קלחי התירס עוברים חליטה קצרה, נצלים בגריל ומקבלים מעטה חרוך וקרמלי. את הקלחים הלוהטים מושחים ביוגורט ומתבלים בצ’ילי ובגרנה פדנו והם הופכים למתוקים-חריפים-מלוחים.

// 8 מנות //

מרכיבים:

  • 8 קלחי תירס
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות יוגורט עיזים 2.8% (בדלי)
  • 1 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פלפל שחור גרוס, מלח וסוכר
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית שבבי צ’ילי מיובש

להגשה:

  • 1 חבילה (100 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
  • 1 ליים חתוך לפלחים

אופן הכנה:

1. יוצקים 3 כוסות מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קלחי התירס במאוזן, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות. מכבים את האש אך לא פותחים את המכסה וממתינים 10 דקות (האדים ימשיכו לבשל את התירס).

2. בזמן ההמתנה, מלהיטים מחבת פסים יבשה (ללא שמן) או מחממים גריל גז או פחמים.

3. מערבבים את כל התבלינים בקערית. מניחים את החמאה המומסת בקערית נפרדת.

4. צולים את קלחי התירס על המחבת הלוהטת או על הגריל 20-10 דקות תוך כדי סיבובם כל 4-3 דקות עד שכל הצדדים נחרכים.

5. מעבירים את קלחי התירס לצלחת, מברישים אותם מכל הצדדים בחמאה ואז ביוגורט, מפזרים עליהם את תערובת התבלינים וגרנה פדנו מגוררת בנדיבות. מגישים חם לצד פלחי ליים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו קפרזה

חם וקר בסלט מרהיב של עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה פרסקה רעננה וגבינת חלומי – שהופכת אחרי בילוי קצר בתנור לשבבים קראנצ’יים וכי

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

בעג’ון יוגורט וטאבולה

השילוב של קמח, שמרים ויוגורט עיזים הוא סוג של קסם, שיוצר בצק רך ונוח לעבודה. תוספת הגבינות מעשירה את הבצק והופכת אותו לגמיש, והתוצאה נפלאה: מאפים אישי

0

קולסלאו חלוּמי

לא חייבים לצלות חלומי! בסלט המהיר הזה משתמשים בחלומי מגוררת ללא צלייה, והיא מעניקה מליחות עדינה וטעמים רעננים. רוטב הקולסלאו הקלאסי מקבל טוויסט –

0

בורקס גאודה ואורגנו

ביסים פריכים של בצק זהוב שעוטף מלית גבינת עיזים רכה וגאודה. תוסיפו לזה רוטב פיצה ועשבים ארומטיים ותקבלו מעטפות קטנות של אושר.

0

גראטן תפוחי אדמה מדורה ביוגורט

גראטן תפוחי אדמה צלויים לשלמות, מכוסים ביוגורט ובתערובת ארבע גבינות נמסות ומלאים בעושר טעמים מסחרר. כך תעניקו לתפוחי האדמה קליפה פריכה ושחומה ולב רך ב

0

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

0

מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

0