צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

– מתכון של סבינה ולדמן –

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה. אל תשכחו לקחת אתכם לדרך לחם טוב, שיהיה עם מה לנגב את הרוטב הטעים.

חומרים ל-8 מנות:

1/2 ק”ג אשכולות ענבים שחורים
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלח גס
2 חבילות (סה”כ 250 גרם) ברי פקאן 25% חתוכות לרבעים
עלי מרווה מ-2 גבעולים

להגשה:
1 כפית דבש
1 כף שמן זית

הכנה:

  1. בבית: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים אשכולות ענבים בשלמותם בפיירקס שבו נגיש אותם. מזלפים שמן ובלסמי, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים קלות עד שהענבים עטופים.
  3. צולים 20 דקות עד שהענבים מצטמקים מעט ומגירים נוזלים. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל גבינה ועלי מרווה. צולים עוד 10 דקות עד שהברי נמסה.
  4. מוציאים מהתנור ומזלפים דבש ושמן זית. שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.
  5. בפיקניק: מוציאים מהצידנית כ-30 דקות לפני ההגשה – הגראטן הכי טעים כשהוא חמים או בטמפ’ החדר. הכי כיף לאכול ישר מהתבנית – אנחנו בפיקניק, לא?

אולי תרצו להכין גם