צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עם שטרויזל שקדים

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק מוסיפה לעוגה עומק טעמים.”

חומרים לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס”מ:

לבצק:
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
‏15 גרם (½1 כפות) שמרים טריים
‏1 ביצה
‏60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
‏50 גרם חמאה בטמפ’ החדר

למלית:
‏200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏2 כפות יוגורט עיזים 2.8%/יוגורט יווני 10%
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר

לשטרויזל:
‏50 גרם (1/3 כוס) קמח לחם
‏25 גרם ( 2 כפות גדושות) שקדים טחונים
‏50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערה מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
  2. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  4. מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
  5. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים הממולאים בתבנית משומנת זה לצד זה ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

8

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

0

מיני מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס זיתים טעימים, קלילים ואווריריים עם מגוון גבינות מפנקות, שיהיה לילדים קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם – אז תתכוננו, כי הם מתחסלים ברגע.

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

0

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים.

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0