מיקי שמו וירדן הראל מכינים בורקס טורקי

מרכיבים:

6  עלים של בצק פילאס

למלית:

200 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י

100 גרם גבינת פטה כבשים 24%/ בולגרית מסורתית 16%

200 קרם שמנת ניו יורק 5%

1 ביצה

1 כף קורנפלור/ קמח

2  כפות חמאה מומסת

מלח ופלפל שחור

1  כפית חרדל

להברשה:

ביצה

תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה רחבת שולים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. סוגרים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ- ½ שעה.
  3. מחממים תנור לחום 195 מעלות.
  4. פותחים את הבצק על גבי שולחן העבודה, מורחים את מלית על גבי הבצק, ומגלגלים כרולדה דקה, יותר שבלול בצורת משקפיים.
  5. מברישים בביצה ומרססים בתרסיס שמן זית בנדיבות.
  6. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות.
  7. מגישים לצד ביצה קשה, עגבניות מרוסקות, מלפפון חמוץ או סלט ירוק.

אולי תרצו להכין גם