ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

חומרים ל-4-6 מנות:
1 גביע ריקוטה פרסקה 9%
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 גבעול כרישה פרוס
מעט כורכום
2 כוסות עלי תרד, ללא גבעולים

להגשה:
עגבנייה מרוסקתאופן ההכנה:

  • אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.
  • בינתיים מאדים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית, מלח, פלפל וכורכום. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומסירים מהכיריים (התרד יתבשל מהחום של המחבת).
  • מניחים מעל הריקוטה פרסקה החמה את תבשיל הכרישה והתרד ומגישים בתוספת עגבנייה מרוסקת.

רכיבים:

אופן הכנה:

אופים את הריקוטה פרסקה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מניחים את הריקוטה פרסקה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעליה כף שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 40 דקות, או עד השחמה יפה.
בינתיים מאדים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית, מלח, פלפל וכורכום. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומסירים מהכיריים (התרד יתבשל מהחום של המחבת).
מניחים מעל הריקוטה פרסקה החמה את תבשיל הכרישה והתרד ומגישים בתוספת עגבנייה מרוסקת.

אולי תרצו להכין גם