תירס צלוי מוקרם
תירס צלוי מוקרם

תירס צלוי מוקרם

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחבת פסים עד להשחמה. מורחים אותם בגבינת שמנת ומגלגלים בשבבי גרנה פדנו צ׳ילי וכוסברה.

חומרים ל-8 מנות:

8 קלחי תירס עם הגלימה הירוקה
8 כפות גבינת שמנת ניו יורק שום שמיר 30% או גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 פלפל צ׳ילי, קצוץ דק
2 כפות כוסברה קצוצה או אורגנו

אופן הכנה:

1. מבשלים את הקלחים במי מלח רותחים במשך 5 דקות לריכוך קל.
2. צולים את התירס על הגריל או על מחבת פסים במשך 10 דקות. מדי כמה דקות הופכים כדי שייצלו באופן שווה.
3. כשהתירס מוכן, מורחים אותו בגבינת שמנת ומגלגלים בשבבי גרנה פדנו, צ׳ילי וכוסברה או אורגנו ומגישים מיד.

רכיבים:

אופן הכנה:

1. מבשלים את הקלחים במי מלח רותחים במשך 5 דקות לריכוך קל.
2. צולים את התירס על הגריל או על מחבת פסים במשך 10 דקות. מדי כמה דקות הופכים כדי שייצלו באופן שווה.
3. כשהתירס מוכן, מורחים אותו בגבינת שמנת ומגלגלים בשבבי גרנה פדנו, צ׳ילי וכוסברה או אורגנו ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם