צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.חומרים ל-18 לביבות:
6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים) ומעוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
100 גרם מוצרלה מגוררת (1/3 שקית)
3 כפות עירית קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לציפוי
כחצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
למטבל יוגורט וחזרת:
1 כוס יוגורט עיזים בבקבוק
2 כפיות חזרת (ואפשר גם יותר)
אופן הכנה:
מערבבים מחית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, מוצרלה, עירית, ביצה, מלח ופלפל.
בידיים מקומחות יוצרים מהתערובת גליל ופורסים ממנו לביבות.
מחממים מחבת עם מעט שמן.
טובלים כל לביבה בביצה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
מגישים עם יוגורט מתובל בחזרת.