במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.
כאן אלה לביבות רכות ועסיסיות עשויות מלחם ומחומרי גלם ים תיכוניים, שכולם אוהבים. אפשר לטגן או לאפות.
במטבח האיטלקי, לא זורקים לחם מאתמול, אלא מקפידים להכין ממנו מטעמים.
כאן אלה לביבות רכות ועסיסיות עשויות מלחם ומחומרי גלם ים תיכוניים, שכולם אוהבים. אפשר לטגן או לאפות.
זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
חומרים ל-10 לביבות גדולות, בקוטר 10 ס״מ:
ג'בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל(250 מ"ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם קוואטרו פורמאג'י
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 כף עלי אורגנו קצוצים
אופן ההכנה:
לאפייה: מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחלופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים. אופים 20-15 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
לטיגון: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים כף גדושה מהתערובת ומטגנים לביבות 3-2 דקות עד להתייצבות והזהבה. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.
רכיבים:
חומרים ל-10 לביבות גדולות, בקוטר 10 ס״מ:
ג'בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם קוואטרו פורמאג'י
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 כף עלי אורגנו קצוצים
אופן הכנה:
לאפייה: מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחלופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים. אופים 20-15 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
לטיגון: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. נוטלים כף גדושה מהתערובת ומטגנים לביבות 3-2 דקות עד להתייצבות והזהבה. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.