צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר
פטוצ’יני לאבנה וזוקיני
– מתכון: לימור לניאדו תירוש –
רוטב קרמי, חמצמץ ורענן על בסיס לאבנה דרוזית – הברקה נהדרת שתהפוך לנכס חדש במטבח. הפסטה, המנוקדת בזוקיני ופיסטוקים, פשוטה מאוד להכנה ואהובה על ילדים ומבוגרים.
// 10-8 מנות //
מרכיבים:
- 1 חבילת (500 גרם) פטוצ’יני מבושלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן ומסוננים
לרוטב:
- 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
- 4 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות דק
- 6-5 זוקיני (800 גרם) שטופים ופרוסים לעיגולים דקים
- ½1 כפיות נענע מיובשת או 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 100 מ”ל (קצת פחות מחצי כוס) יין לבן יבש
- 1 גביע (500 גרם) לאבנה דרוזית 9%
- 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס
- 3 כפות (כ-20 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
להגשה:
- 6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
- 1/4 כוס (25 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
- 50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מעט שמן זית
אופן הכנה:
- מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים שום ומטגנים על להבה גבוהה 5 שניות. מוסיפים זוקיני ומטגנים 5 דקות תוך הקפצת המחבת מדי פעם עד שהזוקיני מתרככים ומשחימים.
- מוסיפים נענע או אורגנו, מלח, פלפל שחור ויין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה. מוסיפים לאבנה דרוזית ופטה כבשים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. לאחר הרתיחה מכבים את הלהבה ויוצקים על הפטוצ’יני, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל צנוניות, גרנה פדנו, פיסטוקים וקליפת לימון מגוררת. מזלפים בנדיבות שמן זית ומגישים מייד.
אולי תרצו להכין גם
בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם).
0
מפגש מענג בין עלי פילו פריכים ולוהטים וגבינות נמסות לסלט רענן ומלא צבע. את המאפה בונים כמו מגדל, כשבין העלים מסתתרים פסטו, גבינת שמנת ופירורי
0
גאלט הוא האח הקליל והכיפי של הקיש. ההכנה פשוטה, העיצוב חופשי והתוצאה מפוארת. כאן הכנו אותו מבצק פריך עם פטנט – מסקרפונה במקום חמאה – שהופך
0
הפוגאס המקורי הוא מאפה שנולד במטבחים שטופי השמש של דרום צרפת. קיבלנו השראה מהצורה היפהפייה שלו והפכנו אותו לתושב מקומי עם מלית מטבוחה, גבינות וזיתים ש
0
פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מ
0
כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עם שטרויזל שקדים
מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק מוסיפה לעוגה עומק טעמים
1
Leave a Comment